Garantievoorwaarden

Als u een airconditioning koopt heeft u recht op garantie. Lees hier meer over de garantievoorwaarden.

Fabrieksgarantie

    • LG, Mitsubishi en Haier: 5 jaar op onderdelen* (LG geeft daarnaast ook 10 jaar garantie op de compressor).
    • Maxicool en Tosot: 3 jaar op onderdelen*
(*) mits het systeem goed is onderhouden en er geen gebreken of storingen zijn ontstaan door ondeskundige of zorgeloze behandeling.

Garantie RW-Airconditioning

Wij bieden standaard 2 jaar garantie op de montage en jouw airconditioning. Als er binnen 2 jaar een probleem ontstaat, gaan wij dit kosteloos oplossen (mits er gebreken of storingen ontstaan door ondeskundige of zorgeloze behandeling van de klant). Let op: een condenspomp heeft 1 jaar garantie en deze dient jaarlijks een onderhoudsbeurt te krijgen.

Dus mogen er problemen ontstaan na onze garantie (2 jaar), maar wel binnen de fabrieksgarantie, dan kunnen wij de onderdelen alsnog voor u bestellen. U kunt dit onderdeel door ons laten vervangen of door een andere gecertificeerde monteur. Wij berekenen een uurtarief (€ 55,- per uur) en voorrijkosten als u buiten Zwolle woont.

Gecertificeerd bedrijf

De monteurs van RW-Airconditioning zijn STEK/BRL200 gecertificeerd en zijn in het bezit van VCA. Daarnaast is RW-Airconditioning in het bezit van een F-Gassen/BRL100 bedrijfscertificering van Bureau Veritas. Hiermee voldoet RW-Airconditioning aan Europese wetgeving (F-gassen verordening).

Let op: De gebruiker van een airco is verantwoordelijk voor uitvoering van de werkzaamheden door gecertificeerd personeel en gecertificeerde bedrijven. Wordt een airco zonder de juiste certificaten geïnstalleerd, dan vervalt de fabrieksgarantie van jouw airco.

Als jij wilt controleren of een bedrijf over een certificaat beschikt dat voldoet aan de F-gassenverordening, dan kun je het online-bedrijvenregister raadplegen.

Onderhoud

Om jarenlang plezier te houden van uw airco, is onderhoud belangrijk. Zo houdt u een gezonde leefomgeving en een optimale werking van de airco. Onderhoud is niet alleen goed voor de levensduur van uw airco, maar ook van belang voor uw fabrieksgarantie. Fabrikanten bieden fabrieksgarantie op hun airconditionings, mits het systeem goed is onderhouden. Periodiek een professionele onderhoudsbeurt laten uitvoeren is daarom verstandig. U kunt losse onderhoudsbeurten aanvragen of laat u volledig ontzorgen met een onderhoudscontract. Wij plannen dan jaarlijks een nieuwe onderhoudsbeurt voor u in.

 

 

Vraag onderhoud aan